15.6.07
Kevätkääryleet
Muutama hetki sitten tuli tehtyä kevätkääryleitä.
Kuorena siis riisilevyjä, joita liotetaan vedessä, kuivataan kevyesti, pari ruokalusikallista täytettä levylle ja rullataan paketiksi.
Täyte:
1 kiinankaali
4 sipulia (pieniä)
1 paprika (isokokoinen)
paprikajauhetta
chilijauhetta
mustapippuria
suolaa
valkosipulia
Paistamiseen meni noin 4-5 dl rypsiöljyä. Uppopaistaminen onnistui ihan tavallisella wok-pannulla ihan ok. Paistoaikana oli noin 3 minuuttia / kääryle, mutta seuraavalla kerralla annan paistua pidempään.
Samoilla öljyillä tuli kokeiltua myös muuta deep-fried -tavaraa, aiemmassa kuvassa sipuleita ja alemmassa kuvassa friteerattuja banaaneja.
Frityyritaikina:
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 dl vettä
2 rkl öljyä
2 kananmunaa
Sekoitin kuivat aineet sekaisin, tämän jälkeen lisäsin öljyn, kananmunat ja veden, ja sekoitin tahnaksi. Tuo sai turvota noin vartin ennen käyttöä.
Banaanit: 2 reilun kaupan banaania pilkottuna viiteen osaan, kieriteltiin frityyritaikinassa kunnolla ja paistettu noin 4 minuuttia.
Hyvää tuli, olispa vaan ollut jäätelöä ja siirappia kaverina.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti