15.6.07

Kevätkääryleet




Muutama hetki sitten tuli tehtyä kevätkääryleitä.

Kuorena siis riisilevyjä, joita liotetaan vedessä, kuivataan kevyesti, pari ruokalusikallista täytettä levylle ja rullataan paketiksi.

Täyte:

1 kiinankaali
4 sipulia (pieniä)
1 paprika (isokokoinen)
paprikajauhetta
chilijauhetta
mustapippuria
suolaa
valkosipulia



Paistamiseen meni noin 4-5 dl rypsiöljyä. Uppopaistaminen onnistui ihan tavallisella wok-pannulla ihan ok. Paistoaikana oli noin 3 minuuttia / kääryle, mutta seuraavalla kerralla annan paistua pidempään.



Samoilla öljyillä tuli kokeiltua myös muuta deep-fried -tavaraa, aiemmassa kuvassa sipuleita ja alemmassa kuvassa friteerattuja banaaneja.

Frityyritaikina:

1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta

1 dl vettä
2 rkl öljyä
2 kananmunaa


Sekoitin kuivat aineet sekaisin, tämän jälkeen lisäsin öljyn, kananmunat ja veden, ja sekoitin tahnaksi. Tuo sai turvota noin vartin ennen käyttöä.

Banaanit: 2 reilun kaupan banaania pilkottuna viiteen osaan, kieriteltiin frityyritaikinassa kunnolla ja paistettu noin 4 minuuttia.

Hyvää tuli, olispa vaan ollut jäätelöä ja siirappia kaverina.

Ei kommentteja: