5.1.10

Gnoccheja

Gnocchit:

1 kg jauhoisia perunoita
4 dl vehnäjauhoja
suolaa

Kuori, pilko ja keitä perunat minimaalisessa määrässä suolattua vettä. Soseuta perunat. Sekoita jauhot perunoiden joukkoon ja lisää suolaa tarvittaessa (huom! tässä vaiheessa taikina on varsin kuumaa!).

Pyöritä taikinasta ohuita (noin 1 cm halkaisijaltaan) olevia tankoja. Leikkaa tangoista noin sentin kokoisia paloja, pyöritä ne palloiksi ja litistä keskeltä.



Keitä gnocchit suolavedessä. Gnocchit ovat valmiita, kun ne nousevat kattilassa pinnalle.

Gnocchien kanssa tehtiin sienikastiketta: herkkusieniä + ruokakermaa + sipulia + chiliä + mausteita.




Gnoccheihin olisi hyvä laittaa jotain mausteita, pinaatti, tomaatti tai ainakin valkosipuli voisi olla oikein hyvä. Luultavasti myös hieman pidempi keittoaika voisi olla hyväksi, nyt nuo nostettiin melkein heti pois, kun nousivat pinnalle. Ihan kelvollisia näistä tuli kuitenkin :D

Ei kommentteja: