6.7.08

Täytetyt kesäkurpitsat

1 kesäkurpitsa

1 dl riisiä
1 dl soijarouhetta
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
paprikajauhetta
cayennepippuria
mustapippuria
soijakastiketta

päälle juustoa

Kesäkurpitsa pituussuunnassa puoliksi. Koverretaan sisukset lusikalla siten, että jäljelle jää noin puoli senttiä.

Täyte kesäkurpitsoille syntyi kattilassa. Kuumennetaan tilkka öljyä, kuulotetaan pilkottu sipuli, lisätään mausteet, riisi, soijarouhe ja kesäkurpitsan ylijäämät. Lisätään vettä noin 3 dl. Kypsennetään noin 5 minuutti - riisi saa jäädä hieman kovaksi, koska se jatkaa kypsymistä vielä uunissa.

Kipataan täyte kesäkurpitsanpuolikkaisiin, päälle juustoa. Uunissa noin 20 minuuttia.

Koskapa täytettä jää helposti yli (erityisesti riisin ja soijarouheen tilavuuskasvun ansiosta), sitä riittää myös erikseen tarjottavaksi: ylimääräisen täytteen voi valmistaa sopivissa kipoissa kesäkurpitsojen kanssa uunissa. Variaatiota täytteeseen saa lisäämällä vaikkapa valkosipulituorejuustoa näihin kippoihin.

Ei kommentteja: