5.7.07

Lasagne

Kasvislasagne koostui tällä kertaa kahdesta kastikkeesta: soija-tomaattikastike ja valkoinen kesäkurpitsakastike.



Soija-tomaattikastike:

2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 prk tomaattipyreetä
1 rkl mustapippuria
1 rkl paprikajauhetta
1 rkl soijakastiketta
3 rkl tomaattisosetta
1 rkl suolaa
2 tl chilijauhetta
1 tl sokeria
2 dl tummaa soijarouhetta
4 dl vettä

Sipulit ja valkosipulit pieneksi silpuksi ja paistetaan öljyssä läpinäkyviksi. Lisätään mausteet ja tomaattipyree, sekoitetaan ja paistetaan hetki sipulien kanssa (voi lisätä hieman vettä tässä vaiheessa). Lisätään soijarouhe ja vesi, sekoitetaan, annetaan hautua noin 10 min.



Valkoinen kesäkurpitsakastike:

1 kesäkurpitsa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 dl rasvatonta maitoa
1/2 dl vehnäjauhoa

Sipulit, valkosipulit ja kesäkurpitsa paistetaan pannulla öljyssä sopivan pehmeiksi. Lisätään maito ja kuumennetaan kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Lisätään jauho pienissä erissä sekoittaen (jauhon voisi varmaan sekottaa maitoon / veteen, mutta tällä kertaa meni näin :). Kypsennetään kastiketta kunnes se on sopivan kiinteää.



Lasagnen kokosin laittamalla "tomaattikastiketta, lasagnelevyjä, valkoista kastiketta ja levyjä" -periaatteella. Valkoisen kastikkeen kerroksiin lisäsin hieman juustoraastetta. Ja lopuksi siis päälimmäiseksi jää lasagnelevy ja tämän päälle vielä juustoraastetta.



Lopputulos oli tuon näköinen ja maistui liiankin hyvältä.

Ei kommentteja: