8.7.07

Pizza



Pohja:

1/2 dl öljyä
1 tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
1 1/2 dl vettä
3 dl sämpyläjauhoja

Öljy, suola, kuivahiiva ja vesi sekoitetaan keskenään. Lisätään sämpyläjauhot vähissä erissä. Vaivataan taikinaksi. Annetaan kohota noin 30 min, sitä odotellessa on aika pilkkoa täytteitä, tällä kertaa:

Täytteet:

1 prk tomaattipyreetä
ketsuppia
1 paprika
2 tomaattia
2 sipulia
vihreitä oliiveja
ananaspaloja
valkosipulia
mustapippuria
oreganoa
basilikaa
oltermannia raastettuna päälle

Taikina painellaan jauhotetulle leivinpaperille (siis suoraan uunipellin päällä olevalle), tomaattikastikkeet pohjalle, täytteet sopivassa järjestyksessä ja lopuksi mausteet ennen juustoraastetta. Mausteet voisi tietysti sekoittaa jo tomaattikastikkeeseen, niin tulisi maukkaampaa.

Tuosta pohjataikinasta riitti kahteen pizzaan, mutta minulla on pieni uuni.

Ei kommentteja: